strona główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

akcjachlanie.netTOP 10 pijackie strony

Poprzedni temat :: Następny temat
Vodka na maxa, w jakiej ilości??
Autor Wiadomość

Dysza 
Piwo w butelce

Wysłany: 31-08-07, 09:32   

To niechaj się przedmówca wypowie :)

maul 
Kranówa

Wysłany: 31-08-07, 14:22   

Przez kilka godzin imprezy ponad 0,7

niecodzienny szczon 
Piwo w puszce

Wysłany: 12-09-07, 13:52   

Gdzieś pół litra na studniówce. Za wódką nie przepadam, ale jak już jestem po piwach albo na imprezie z jedzeniem i tancami to mogę pić.

Linen 
Sfermentowany kompot

Wysłany: 26-10-07, 17:28   

Niestety,nie pamiętam swoich najlepszych osiągów...Także dlatego,że największe ilości pochłaniałem na imprezach,gdzie wódka była niejako "dobrem wspólnym"- chodziło się od osoby,do osoby,piło z cudzych flaszek i częstowano własnym dobytkiem... Więc nawet oszacować nie sposób,o tradycyjnych zaburzeniach pamięci nie wspominając.

painlust 
Whisk(e)y Expert

Wysłany: 21-03-08, 11:47   

Moje rekordy to 1L Eristoffa + szklanka Stocka na imprezie firmowej mojej żony - końca nie pamiętam. Drugim rekordem jest 0,75 spirytusu technicznego rozrobionego z wodą mineralną pół na pół. Pite pół godziny po zmieszaniu. Pamiętam jak po tej 0,75 dorzuciłem się do ogniska :) cały następny dzień umierałem... Jeśli chodzi o piwa to moim rekordem jest 8 sztuk... Jeśli o wino to 1,5 butelki kwasa jak byłem młody.

KrólPuszczy 
Sfermentowany kompot

Wysłany: 04-01-09, 17:45   

To zależy jak się pije :razz: Na takiej kulturalnej popijawie za stołem, gdzie jest co zjeść i tak dalej i pije się w kielonkach 25ml, specjalnie nie forsując tempa, to jestem w stanie wypić 1L na głowę i pamiętam jeszcze co się działo :wink: Więcej nigdy nie wypiłem :razz: Kiedyś wypiliśmy litra spirytusu z colą na 2, na ognisku, ale to już autopilot się włączył :twisted: Ale i dużo mniejsze ilosci potrafią mnie niezle sponiewierać :mrgreen: Generalnie wszystko zależy jak się pije...

Zóo 
Piwo w butelce

Wysłany: 05-01-09, 19:24   

KrólPuszczy napisał/a:
Generalnie wszystko zależy jak się pije...

Ja zaś ponoć słyszałam, że im większymi porcjami się pije, tym więcej jest sie w stanie przyjąć alkoholu, bo większość alkoholu dopiero wchodzi do krwioobiegu przez tkanki w żołądku. Gdy się pije małymi porcjami, alkohol ma większe pole do popisu do "wkroczenia" do krwioobiegu już przez tkanki przełyku. Ot cała magia

*wybaczcie niedociągnięcia w słownictwie medycznym, medycyna to nie mój konik :roll:

[ Dodano: 05-01-09, 19:25 ]
O nawet znalazłam stronkę gdzie wspominają o tym:
Cytat:
Warto zwrócić także uwagę na "technikę" picia wódki w Rosji. Pije się ją tam większymi miarkami. Normą jest 100g, a picie szklankami nie należy do rzadkości. W związku z powyższym większa część spożywanej wódki wchłania się dopiero w żołądku, a nie jak w przypadku picia małymi kieliszkami w bardzo ukrwionym przełyku. Dzięki temu, ta sama ilość alkoholu pita większymi haustami ma zmniejszone działanie. Tej prostej zależności zawdzięczamy rosyjski wynalazek dla spragnionych alkoholu. W Rosji nazywa się go "Tjurą". Polega on na piciu wódki łyżkami stołowymi z miski, w której pokruszono chleb. Chleb ma za zadanie jedynie "złagodzić" smak, zaś dzięki "jedzeniu" wódki łyżką - alkohol przedostaje się do krwi w przełyku. "Tjura" sporządzona z pół litra wódki jest w stanie pokonać 3 mężczyzn.

źródło: http://www.rosjapl.info/rosja/stereotypy_rosji.php

O`mus 
Soczek

Wysłany: 05-01-09, 19:42   

Wychodzę z założenia -> liczysz sobie, żałujesz sobie... Ja niczego sobie nie żałuje. Po pustych butelkach patrząc, różnie to bywa, ale na czysto litra twarzowo przerobie :D A z resztą zawsze warto pamiętać że bywają lepsze i gorsze dni do pici :P

Tony 
Piwo w butelce

Wysłany: 02-10-09, 18:46   

Mój rekord to 650 ml wódki i obyło się bez zgonu, ale niedługo będę go atakować : D. A tak ogólnie-0,7 l na dwóch może mi spokojnie wystarczyć, średnia bombka jest, ale ostatnio wolę buteleczki litrowe :cool: :grin:

"Strefa" G. Apollinaire'a.

You fuck with me, you fuckin' with the best!

Linen 
Sfermentowany kompot

Wysłany: 26-10-09, 13:05   

Jakiś czas temu miałem okazję dość dokładnie oszacować ilość wódki wypitej dnia poprzedniego - wyszło mniej więcej pół litra. Biorąc pod uwagę, że nie jestem jakimś wyjątkowym mocarzem, wynik ten całkiem mnie zadowala.

czeki 
Soczek

Wysłany: 05-11-09, 02:39   

Rekord to litr na posiadówie w przyczepie na Helu, nad morzem świetnie się pije. I o dziwo żadnych komplikacji, do tego czasem po 2x mniejszej ilości byłem bardziej pijany.

Muszę potrenować bo ten rekord jest z poprzednich wakacji, obecnie nie byłbym w stanie tyle wypić. Ale trening czyni mistrza, więc jestem dobrej myśli.

Czarny Iwan 
Piwny Szeryf

Wysłany: 05-11-09, 13:06   

Mój rekord to 1L spirytusu "pół na pół" z wodą, czyli jakieś 47% :D Przyznam, że wtedy urwał mi się film, a ważę 106KG i 192cm :mrgreen:

OsA 
Wino w kartonie

Wysłany: 07-12-09, 20:10   

520ml wódki + 4 piwa w jakieś 4-5 godzin.

Skończyło się urwaniem filmu
Ostatnio zmieniony przez OsA 07-12-09, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu