strona główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

akcjachlanie.netTOP 10 pijackie strony

Poprzedni temat :: Następny temat
Picie na antybiotykach, lekach itp.
Autor Wiadomość

AKUMA 
Spirytus

Wysłany: 02-03-10, 07:00   Picie na antybiotykach, lekach itp.

Wiele sie slyszy zeby nie pic jak bierze sie jakies lekarstwa szczegolnie antybiotyki, jednak wiadomo jak to jest czasem nie sposob nie pic ;)

Ktos z was ma jakies doswiadczenia z tym? Zle lub dobre ? Czy komukolwiek z was stalo sie cos kiedy wymieszal leki z alkoholem?

Sierżant_J_M 
Mod. Wódka & Wino

Wysłany: 02-03-10, 09:43   

Tak ja miałem - szykowała nam sie niezła popijawa, nie pamietam okazji co to mialo byc w kazdym razie dostalem antybiotyk na 14 dni ( dosc duzo ) a impreza wypadala w 11 dniu brania. Bodajze 9 dnia gdzie czulem sie juz dobrze poszedlem do lekarza i spytalem czy moge odstawic antybiotyk wczesniej lub prztynajmniej nie wziac jednej dawki na co lekarz do mnie " a co chcesz pic :) ?" na co ja "ze tak bo mamy wielka impreze i raczej alkohol tam bedzie nieunikniony" po czym lekarz powiedział " nie odstawiaj antybiotyku, przy nim pic mozesz, nie bedzie to miało żadnego wpływu, tylko nie przesac z alkoholem ". Jak sie pozniej dowiedziałem 80% antybiotyków nie powoduje żadnych niechcianych reakcji w połaczeniu z antybiotykami i mozna pić - z tym że pozostaje te 20% gdzie alkohol naprawde nie jest wskazany. I to tyle z mojego doświadczenia - ja mimo wszystko wole odpuscic alkohol jak juz jakies antybiotyki biore.

AKUMA 
Spirytus

Wysłany: 02-03-10, 11:28   

Fakt ze zalezy wszystko od antybiotyku. Zazwyczaj jest tak ze jak sie bierze jakis antybiotyk i pije do tego to lekarstwo poprostu nie dziala tak jak powinno. Jednak jak sam wspomniales jest kilka antybiotykow ktore w polaczeniu z alkoholem moga wywolac jakies uczulenie czy cokolwiek. No i duzo zalezy od organizmu.

Jakos tydzien temu bralem antybiotyk (Erytromecyna) i tez normalnie pilem nic nie bylo. Byl to chyba pierwszy raz kiedy pilem alkohol po jakichkolwiek lekach, i tak sie zastanawiam bo zawsze mnie kazdy straszyl zeby tego nie robic :P

xseper 
Mod. Monopolowy

Wysłany: 02-03-10, 18:37   

antybiotyki to lajt... Mocne są przeciwbólowe w dużych ilościach, ale prawdziwy hardkor to leki namięśniowe.

NIE POLECAM

wypiłem raz 2 litrowe bardzo mocne piwa i poodwalałem kilka rzeczy, o których wolałbym zapomnieć. To nie była żadna faza; urwanie filmu, myślałem normalnie, ale trochę innym tokiem:D
A kac - prawdziwa zajebioza

dodam jeszcze że brałem bardzo słaby lek

KrólPuszczy 
Sfermentowany kompot

Wysłany: 12-03-10, 19:48   

Wydaje mi sie że tak jak Akuma napisał zależy od organizmu... Osobiscie wyleczyłem ztrucie żołądka wódką a brałem w tedy antybiotyki ale nie pomagały :razz: Kiedys chcieliśmy wzmocnić sobie faze panadolem bo wódka sie skonczyla... 7 wpi... i jakoś bez wiekszych rezultatów... Znaczy sie były w postaci zgagi rano :razz:
Ostatnio zmieniony przez KrólPuszczy 12-03-10, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  

OsA 
Wino w kartonie

Wysłany: 28-03-10, 10:32   

Ja tam w ogóle zrezygnowałem z antybiotyków i z wizyt u lekarza.

Jakiś czas temu byłem chory, wybrałem cały antybiotyk, nic nie pomogło. Dostałem potem od lekarza drugi antybiotyk... niby przeszło trochę, a za parę dni nawrót choroby.

Wkurzyłem się i wyszedłem z założenia, że samo przejdzie... Nadeszły urodziny kumpla, zapiłem wódką - następnego dnia byłem zdrowy jak ryba.

Odpowiedz do tematu