strona główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

akcjachlanie.netTOP 10 pijackie strony

Poprzedni temat :: Następny temat
Wódki Wyjątkowe
Autor Wiadomość

corvett 
Spirytus

Wysłany: 07-02-08, 16:02   Wódki Wyjątkowe

o ile sie nie myle to jest najdroższa wódka na świecie. W butelce posiada kryształy od svarovskiego a 0,5 kosztuje ok 8000 zł
Może sie myle , ale w takim razie niech mnie ktoś przebije :twisted:
http://www.divavodka.com/diva.php?showPage=

ps. nie wrzucałem do testów bo chyba nie byłoby sensu :razz: :lol:
Ostatnio zmieniony przez Messey 07-01-09, 07:07, w całości zmieniany 1 raz  

trunks 
Mister CATa 2007

Wysłany: 08-02-08, 04:59   

ciekawe jak to smakuje :)

johnnyboi 
Bimber domowej roboty

Wysłany: 08-02-08, 08:09   

strzelam, że jak wódka, ale cena najtańszej z oferty wynosi 8000 a najdroższej do 500000 dolków ;)

corvett 
Spirytus

Wysłany: 08-02-08, 08:39   

trunks napisał/a:
ciekawe jak to smakuje :)

wybacz trunks ale nie odpowiem bo nie mi jest dane zasmakować tego burżujstwa :razz:
Ale gdyby ktoś kiedykolwiek miał zaszczyt wypić tą ambrozje niech opisze swoje przeżycie

Jacob 
CREATOR

Wysłany: 08-02-08, 08:43   

przez ambrozje masz na myśli niedostępne dla śmierterlników :)
Szczerze to nawet jak mnie by bylo stać na picie tak drogich wódek nie kupował bym ich bo i po co? No może z jedną żeby miec w barku ale do picia zdecydowanie nie, bo i po co przecież mamy tyle dobrych wódek an które nie trzeba brac kredytu :)

Galwe 
Piwo z nalewaka

Wysłany: 08-02-08, 11:58   

Heh no co ty Jacob taka wodke do barku chcesz chowac ?! :P
Ciekawe czy ta za 8 klockow rozni sie smakiem od tej za 5 i tych zer w nieskonczonosc. Pewnie chodzi o te smieszne kamyczki.. (ktore nie sa zbyt tanie :twisted: )

Jacob 
CREATOR

Wysłany: 08-02-08, 12:05   

no wlasnie zeby chociaz one były do jedzenia ;) i robiły za zagryche :P

johnnyboi 
Bimber domowej roboty

Wysłany: 08-02-08, 15:30   

możesz sobie je wyjąć i powsadzać do zębów :mrgreen: albo położyć na półke też będzie szpan, ale wtedy cena wódki spadnie do zwyczajowych 20 zł.

Jacob 
CREATOR

Wysłany: 08-02-08, 17:14   

a przysiaglbym ze keidys widzialem te kamyki na allegro za max 100zł :roll: moze sobie zrobie z zawiszy najdroższą wódkę jaką piłem :wink:
chociaz ostatnio najdroższy był sobieski, 230zł za 0,7 ale na szczęscie straż miejska rozbiła mi to na spółke z kumplem po 100 ;)

corvett 
Spirytus

Wysłany: 08-02-08, 17:19   

Jacob napisał/a:

chociaz ostatnio najdroższy był sobieski, 230zł za 0,7 ale na szczęscie straż miejska rozbiła mi to na spółke z kumplem po 100 ;)

hahaha dobre Jacob , naprawde dobre :lol: :lol:

Leo666 
Cola

Wysłany: 01-07-08, 10:42   

Ważne ze produkują ją polacy:D

szych 
Kranówa

Wysłany: 22-12-08, 19:31   

najdrozszy jest drin na polskiej wodce. 42 000zl za blevedera z soczkiem i diamentem w srodku.

wiecej info => http://menforum.pl/open-b...polskiej-w.html

Messey 
CREATOR

Wysłany: 07-01-09, 07:37   

Temat jest kontynuacją TEGO, tyle że traktuje o wódkach :razz:

DIVA Premium Vodka

Jest jedną z najdroższych wódek na świecie. Powstała na bazie naturalnej źródlanej wody, która filtrowana była w pierwszej kolejności przez węgiel drzewny ze skandynawskiej brzozy a następnie przez diamentowy piasek. Każda butelka ozdobiona jest kamieniami szlachetnymi lub półszlachetnymi nie pomijając diamentów.
Cena: 1 060 000 $ (3 180 000 złotych)

A teraz coś z bardziej przystępnych, których z chęcią bym się napił i jeśli kiedyś będę miał możliwość zakupu którejś z nich, czyt. jak tylko którąś z nich spotkam - to napewno z tej okazji skorzystam...

Xellent

Wódka Xellent liczy już sobie kilka lat, ale wciąż znana jest nielicznym. Jednak eksperci uznają Xellent za jedną z najlepszych wódek na świecie.
Jest to alkohol niezwykły z kilku względów. Przede wszystkim ta żytnia wódka pochodzi ze Szwajcarii, a więc kraju, w którym nie ma tradycji produkowania tego typu alkoholu. Po drugie, woda używana do jej produkcji wypływa z alpejskiego lodowca Titlis, znajdującego się ponad 3 000 metrów powyżej destylarni w dolinie Engelberg. Podróż ta sprawia, że woda jest niezwykle bogata w tlen i minerały. Wódka jest trzykrotnie destylowana przy użyciu najnowocześniejszych urządzeń.
Cena butelki 70cl to 35 funtów (ok. 155 złotych)

O2

Na rynku pojawiła się pierwsza gazowana wódka. Wymyślił ją Brytyjczyk Philip Maitland. Plotka niesie, że wódka filtrowana jest trzykrotnie, a opracowanie procedury destylacji oraz dodawania bąbelków zajęło 18 miesięcy. Na razie trunek podawany jest w barach i hotelach w Wielkiej Brytanii, Australii i Islandii.
Cena: około 35$ (105 złotych) za butelkę 750 ml.

Wyborową Exquisite i Sobieski Estate

Polska dorasta do wódek luksusowych już nie tylko z nazwy. Przywitajmy nowych przedstawicieli tej grupy - Wyborową Exquisite i Sobieski Estate.
Jak podaje Rzeczpospolita, niebawem Polska stanie się polem bitwy o klientów lubujących się w mocnych trunkach z wyższej półki. Nowe wódki będą walczyć z dostępnymi już na polskim rynku markami Belvedere i Chopin. Jednak te trafiają głównie na eksport, a w Polsce mało kogo na nie stać.
To jednak może się niebawem zmienić, ponieważ w Polsce rośnie liczba ludzi z wysokimi dochodami, którzy poszukują ekskluzywnych trunków, nie kojarzących się jednoznacznie z wiejskim weselem.
Cena: Wyborowa Exquisite i Sobieski Estate kosztują po około 100 złotych za butelkę 0,7 l.

Teksty i foty ze stronki luxlux.pl

celtyk87 
Rozwodnione wytrawne

Wysłany: 24-05-10, 14:51   

Mam pytanie jaka jest najlepsza i najdroższa czysta wódka w polskich sklepach i marketach? Mi wydaje się że absolut albo finlandia.

painlust 
Whisk(e)y Expert

Wysłany: 24-05-10, 18:12   

Belvedere, kolego, Belvedere. Jest to najdroższa i najlepsza wódka jeśli chodzi o zawartość butelki.

http://www.sklep-ballanti...,id_pr,917.html
Ostatnio zmieniony przez painlust 24-05-10, 18:13, w całości zmieniany 1 raz  

trunks 
Mister CATa 2007

Wysłany: 27-05-10, 20:27   

123 zł za 0,5l...na specjalne okazje można sobie pozwolić

Czarny Iwan 
Piwny Szeryf

Wysłany: 27-05-10, 21:09   

Moje towarzystwo po prostu by taka wódke "pierdolnęło" jak Starogardzką. Na moje i gibona imieniny (Piotra i Pawła) sobie pozwolę na coś lepszego :P

Odpowiedz do tematu